Waarom is Kroatië zo een populaire vakantiebestemming?
Kroatië wordt steeds geliefder onder Nederlandse vakantiegangers, maar wat maakt dit land nou zo aantrekkelijk? Om te beginnen is Kroatië gewoon héél erg mooi. Van de kust met helderblauw water en witte stranden tot berglandschappen, Kroatië is een veelzijdig land. Vergeleken met veel andere vakantiebestemmingen is het ook nog eens een goedkoop land. Voor weinig geld kan je ontzettend leuke activiteiten doen. Voor een vakantie in Kroatië ben je over het algemeen minder geld kwijt voor een vakantie in bijvoorbeeld Ibiza, al kan je een vakantie natuurlijk zo gek maken als je wilt.

Kroatië is een land waar het bijna altijd lekker weer is. Heerlijk dus als je even wilt ontsnappen aan het Nederlandse weer. Ook de geschiedenis van Kroatië is erg indrukwekkend. Je kan in veel Kroatische steden nog de invloed zien van deze geschiedenis. Als je veel van cultuur houdt dan is de stad Dubrovnik zeker de moeite waard. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dubrovnik is echt een hoogtepunt, maar ook andere Kroatische steden zijn geweldig om te zien voor mensen die veel van cultuur houden. Ben je gek op varen? Dan is varen in Kroatië een echte MUST. Jachtverhuur in Kroatië is zeer populair en zeker de moeite waard als je naar Kroatië op vakantie gaat.

Een jacht huren in Kroatië
In Kroatië is het huren van een jacht of catamaran een populaire activiteit. Dit zal je ook niet gek vinden als je de kusten van Kroatië eens hebt gezien. Behalve dat de kusten van Kroatië ontzettend mooi zijn heeft het land ook nog veel eilanden. Een groot gedeelte van deze eilanden behoren zelfs tot een nationaal park. Een van deze nationale parken is bijvoorbeeld Kornati National Park. De eilanden die tot dit nationale park behoren zijn het bezoeken zeker waard tijdens een zeilvakantie in Kroatië.

Hoe boek je een voordelige vakantie?
Kroatië is zeker geen duur land, zoals eerder in dit artikel al beschreven. Reisorganisaties verschillen vaak veel van prijs. Het is verstandig om eens goed te kijken op de Kroatië pagina van TUI om te bepalen hoe je voordelig een vakantie naar Kroatië kunt boeken. Ook verschillen de prijzen in Kroatië enorm per seizoen, zoals dit eigenlijk overal het geval is. Als je ervoor kiest om in het laagseizoen te gaan, dan kan dit ontzettend veel geld schelen.

Write A Comment