De beste reistijd Nieuw-Zeeland qua klimaat

Nieuw-Zeeland lijkt qua klimaat erg veel op ons eigen land. Het grootste verschil is dat Nieuw-Zeeland op het Zuiderlijk halfrond ligt. Hierdoor is het in Nederland dag, terwijl het in Nieuw-Zeeland nacht is. Ook de zomer en winter zijn omgedraaid. De beste periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken als je kijkt naar weersomstandigheden is dus wanneer het winter in Nederland is. Net als Nederland kan er dus het hele jaar door regen vallen. Meestal zullen de winters niet erg koud zijn en de zomers warm.

De verschillende seizoenen in Nieuw-Zeeland

Van december tot maart is het hoogseizoen in Nieuw-Zeeland. Het weer is goed tijdens deze periode en er is ontzettend veel te doen. Er worden festivals georganiseerd, er zijn veel buitenactiviteiten en aan zee is het meestal lekker warm. Andere toeristen komen hier natuurlijk ook op af. De prijzen zullen dus een stuk duurder zijn. Het zal op plekken met veel toeristen een stuk drukker zijn. Dit kan een nadeel zijn, maar er zijn ook mensen die dit tot op zekere hoogte erg prettig vinden. Qua weer is het hoogseizoen dus de beste reistijd Nieuw-Zeeland.

Het tussenseizoen is in april, mei en van september tot november. Het weer is nu nog goed te doen, maar de prijzen worden al een stuk lager. Scholieren in Nieuw-Zeeland hebben tijdens deze periode geen vakantie meer en het wordt overal een stuk rustiger. Houdt jij dus niet van drukte? Dan is het tussenseizoen misschien wel de beste reistijd Nieuw-Zeeland. Van juni tot en met augustus is het laagseizoen. Het is winter in Nieuw-Zeeland en dit verschil is goed te merken net als in Nederland. Het is wel de allergoedkoopste periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken. Als je erg van lekker weer houdt raden we je aan om lekker de zomer in Nederland of een ander land uit te zitten. Als je vooral goedkoop wilt reizen is dit een ideale periode. Skiën wordt in deze periode mogelijk op de Zuidelijke Alpen.

Meer weten over de beste reistijd Nieuw-Zeeland?

Wil je graag meer weten over wat voor jou nou precies de beste reistijd Nieuw-Zeeland is? De website Oceanië Expert heeft hierover erg veel informatie op deze pagina: https://www.oceanie-expert.nl/nieuw-zeeland/reisinformatie-nieuw-zeeland/beste-reistijd-nieuw-zeeland/. Daarnaast kan je op de website nog veel meer handige weetjes vinden over Nieuw-Zeeland. Met behulp van deze website kan je jouw reis goed voorbereid beginnen. Wil jij binnenkort Nieuw-Zeeland bezoeken? Dan raad ik je aan om deze website eens te bekijken.

Write A Comment