Wat maakt backpacken Nieuw-Zeeland zo aantrekkelijk?

Nieuw-Zeeland is een erg bijzonder land en een aantrekkelijke plek om te backpacken onder jongeren. Wat Nieuw-Zeeland zo bijzonder maakt is de variatie. Je hebt er bossen, stranden, vulkanen en bergen. Dit zorgt ervoor dat er ontzettend veel te zien is, maar ook zijn er hierdoor allerlei activiteiten die je kunt doen. Zo kan je een bergwandeling maken, skiën, op het strand liggen etc. Je mag in Nieuw-Zeeland tot 3 maanden verblijven zonder visa als Nederlander. Dit is tijdens het backpacken Nieuw-Zeeland meestal voldoende.

Veel backpackers kiezen ervoor om een eigen vervoersmiddel aan te schaffen of te huren in Nieuw-Zeeland. Dit zorgt ervoor dat je extra veel vrijheid hebt en dit is natuurlijk ideaal tijdens het backpacken. Toch zijn er ook nog andere opties voor de mensen die liever geen eigen vervoer kopen. Voor de echte backpack ervaring raden we je aan om een camper te kopen. Met de camper heb je enorm veel vrijheid. Je kan overnachten waar je maar wilt en hoeft hiervoor niet extra te betalen. Ook kan je altijd overal heen rijden. Op de lange termijn bespaar je misschien zelfs wel kosten door de aanschaf van een camper zolang je hier ook in overnacht.

Hoe duur is backpacken Nieuw-Zeeland?

Voordat je gaat backpacken Nieuw-Zeeland zal je wel een beetje gespaard moeten hebben. Het is namelijk niet de allergoedkoopste vakantiebestemming. Als je echt heel zuinig bent dan kan je uitgaan van €40 per dag, maar dit is wel echt het minimum. Ik raadt je aan om van iets meer uit te gaan zodat je niet al te zuinig aan hoeft te doen. Hotels en hostels kunnen aardig duur zijn in Nieuw-Zeeland. Een hotel is vrijwel niet te betalen als backpacker en ook een hostel wordt al flink prijzig als je voor een langere tijd weggaat. Een hostel heb je vanaf €20 per nacht. Een camper of busje wordt dus echt aangeraden.

Wanneer backpacken Nieuw-Zeeland?

Het is zomer in Nieuw-Zeeland wanneer het winter is in Nederland. Dit is dan ook de beste periode om naar Nieuw-Zeeland af te reizen als het om activiteiten en het weer gaat. Wel is het in het hoogseizoen duurder als in andere perioden. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Het tussenseizoen is ook een goede plek om naar Nieuw-Zeeland te vertrekken. Voor meer informatie over de seizoenen en backpacken in Nieuw-Zeeland kan https://www.oceanie-expert.nl/nieuw-zeeland/backpacken-nieuw-zeeland bezoeken.

Write A Comment