Backpacken Nieuw-Zeeland voor een vakantie met veel variatie

Backpacken Nieuw-Zeeland is een bijzondere en unieke ervaring. Het land heeft namelijk ontzettend veel verschillende gebieden. Je hebt er plekken met gletsjers en fjorden, maar ook zijn er vulkanen te zien in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland zit vol met musea en andere bezienswaardigheden, maar vooral de natuur is er indrukwekkend. Ook kan je er heerlijk surfen of aan het strand zitten met mooi weer. Er zijn altijd wel een aantal leuke activiteiten die je kunt doen. Je zal je dus niet snel hoeven te vervelen in Nieuw-Zeeland.

De beste periode voor backpacken Nieuw-Zeeland is wanneer het hier hartje winter is. Doordat Nieuw-Zeeland op het Zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen namelijk omgedraaid. Ideaal dus als je de koude winter in Nederland wilt ontsnappen. Nieuw-Zeeland heeft een klimaat dat je heel goed kan vergelijken met Nederland. Er kan het hele jaar door regen vallen en de winters zijn er meestal niet al te hard. In de zomer kan het wel vrij warm worden. In het hoogseizoen komen er ook veel andere toeristen naar Nieuw-Zeeland en hebben de kinderen er vakantie. Het kan dus een stuk drukker zijn en een bijkomend nadeel is dat de prijzen van verschillende accommodaties hoger zullen liggen.

Backpacken tijdens het tussenseizoen is zeker geen slechte stap. Tijdens het tussenseizoen is er meestal namelijk nog prima weer. Het toerisme is een stuk minder geworden, de prijzen zijn goedkoper en kinderen uit Nieuw-Zeeland gaan weer naar school. Tijdens het laagseizoen hebben veel accommodaties al helemaal erg lage prijzen. Het weer kan echter wel een stuk minder zijn. Tijdens de winter kan je skiën in Nieuw-Zeeland.

Een alternatief voor backpacken Nieuw-Zeeland?

Backpacken in Nieuw-Zeeland is ontzettend leuk, maar het kan wel veel geld kosten. Geld dat niet iedereen te besteden heeft. Om geld te besparen raden we je aan niet te overnachten in een hostel of hotel. Het huren van een camper is een veel betere optie. Zo betaal je geen extra geld voor een overnachting. Is backpacken Nieuw-Zeeland te duur voor jou of toch niet helemaal jouw ding? Misschien is een vakantie in Schotland dan meer iets voor jou. Ook hier kan je een prima vakantie houden. Schotland staat onder andere bekend om de mooie kastelen die er te vinden zijn. Lees meer over een vakantie in Schotland op https://www.schotlandvakantie.com/partners/. Op deze website vind je ook veel mooie foto’s. Zo weet je wat je kunt verwachten in Schotland.

Write A Comment