Een leuke ervaring met backpacken Australië

Backpacken Australië is erg aantrekkelijk. Vooral onder jongeren is dit populair, maar ook voor wat oudere mensen is dit een leuke ervaring. Australië is vooral erg bijzonder doordat het land zo ontzettend groot is en zoveel verschillende kanten heeft. Zo bestaan grote stukken uit woestijn en graslandschappen, maar is er in het noorden ook een tropisch klimaat. Daarnaast is er in Australië in het zuiden ook gewoon een gematigd klimaat. Al deze verschillende klimaten zorgen voor extra veel variatie en activiteiten om te doen. Zo kan je allerlei verschillende natuurgebieden bezoeken met een grote rondreis.

In Australië heb je allerlei bijzondere activiteiten die je kunt uitproberen. Zo kan je er duiken, skydiven, maar in de Australische winter kun je er ook skiën. In Australië heb je namelijk ook bergen. Voor een skivakantie kan ik echter wel beter het Oostenrijkse dorpje Ischgl aanraden. Meer informatie over een vakantie in dit mooie dorpje vindt je hier: https://www.vakantie-ischgl.nl/partners/. Voor een backpackervaring is Australië wel echt een van de allermooiste landen. Een nadeel van Australië is wel de ontzettend dure prijzen vergeleken met bijvoorbeeld Azië. Je zal in Australië niet goedkoper uit zijn als in Nederland.

Backpacken Australië met zo min mogelijk kosten

Backpacken Australië kan dus erg duur zijn en ik raad je erg aan om vooraf eerst goed te sparen. Toch kunnen een aantal goede tips om geld te besparen geen kwaad. Om te beginnen raad ik je af om in een hostel of hotel te overnachten. Een overnachting in een hostel zal je niet snel krijgen voor minder als €20. Voor een hotel zal je meestal boven de €100 betalen. Voor een backpacker is een hotel dus ver van ideaal en ook de kosten van overnachtingen in hostels zal aardig opstapelen. Daarom raad ik je aan om een voertuig te kopen of te huren waar je ook in kunt overnachten. Denk hierbij aan een camper of misschien zelfs een kleine bus.

Om zoveel mogelijk kosten te besparen kan je ook beter niet al te vaak activiteiten ondernemen waar je veel voor moet betalen. In Australië is ook ontzettend veel te zien zonder dat je hoeft te betalen. Zo is de diverse natuur al iets waar je je weken lang mee kan vermaken. Australië is een plek die iedereen wel eens in zijn of haar leven bezocht moet hebben. Voor de beste ervaring raden we je aan om te backpacken.

Write A Comment