Waarom zijn de Ardennen zo geliefd onder de Nederlanders?

De Ardennen zijn een erg geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders. Om te beginnen speelt natuurlijk de locatie een erg grote rol. De Ardennen liggen erg dichtbij en binnen twee uur kan je er al zijn vanaf Nederland. Wanneer het gesneeuwd heeft zijn de Ardennen erg geschikt om te skiën en dit zo dicht bij huis. Het gebergte is ook zonder sneeuw erg geschikt om je te vermaken. Zo kan je er bijvoorbeeld ook gaan mountainbiken of een wandeling maken. De Ardennen zijn geschikt voor allerlei verschillende buitenactiviteiten. Ook kanoën of kajakken in de Ardennen kan een leuke ervaring zijn.

De Ardennen en cultuur

Voor de mensen die graag culturele plekken bezoeken is er in de Ardennen ook zat te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel kastelen, het is zelfs mogelijk om te verblijven in een kasteel. Zo is kasteelvilla Santa Maria bijvoorbeeld een plek waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Wij raden je erg aan om https://www.luxehome.nl/vakantiehuis/belgie/kasteelvilla-santa-maria/ te bezoeken als het jou iets lijkt om een vakantie in een kasteel te overnachten.

Wie geïnteresseerd is in een stukje Belgische geschiedenis raden we aan om de Bastogne Barracks te bezoeken. Dit is een museum waar je veel kunt leren over de Slag om de Ardennen. Ook zijn er verschillende andere musea die het bezoeken waard zijn. Dit is dus zeker iets om je in te verdiepen voordat je een vakantie boekt naar de Ardennen.

Kamperen in de Ardennen

De Ardennen zijn een plek waar je heerlijk kunt kamperen met het gehele gezin. Als kamperen echt iets voor jou is dan is een vakantie naar de Ardennen een aanrader. Op https://www.anwbcamping.nl vindt je verschillende campings die het bezoeken waard zijn. De campings zijn beoordeeld met een aantal sterren. We raden je wel aan om ook de ervaringen van andere bezoekers te lezen. Wij vonden onze vakantie in de Ardennen misschien nog wel leuker dan verwacht. De grootste voordelen van de Ardennen zijn de relatief goedkope prijs en de nabije ligging tegenover Nederland. Als je een low-budget vakantie wilt plannen is dit een echte aanrader.

Write A Comment