Waarom op vakantie in Dubai?

Dubai is een van de rijkste plekken op aarde en dit is goed terug te zien aan de luxe gebouwen. Dubai is beroemd om haar mooie skyline, gevuld met fascinerende wolkenkrabbers. Onder deze hoge gebouwen bevindt zich ook de Burj Khalifa, het allerhoogste gebouw ter wereld op het moment van schrijven. Deze toren is wel 828 meter lang. Ook zijn er veel andere erg indrukwekkende gebouwen, zoals de Jumeirah moskee. Deze moskee is ook toegankelijk voor niet-moslims en is een van de mooiste moskeeën in de hele Verenigde Arabische Emiraten.

DUBAI, UAE – OKTOBER 10: Modern buildings in Dubai Marina, Dubai, UAE. In the city of artificial channel length of 3 kilometers along the Persian Gulf, taken on 10 Oktober 2014 in Dubai.

In Dubai schijnt de zon vrijwel altijd. Niet alleen is het weer erg geschikt voor een dagje aan zee, maar ook de stranden zelf. Zo vindt je er parelwitte stranden. Veel stranden zijn zo ingericht dat er zat te beleven is. Dubai is ook een geliefde plek om te winkelen. Een van de rijkste landen ter wereld klinkt natuurlijk ook voor winkeliers heel aantrekkelijk. Er zijn veel grote merken terug te vinden in Dubai. The Dubai Mall is een gigantisch winkelcentrum. Zo groot zelfs dat je in een dag amper het hele winkelcentrum kan verkennen. Dit winkelcentrum is niet alleen gevuld met winkels, maar ook met allerlei andere recreatieruimtes.

Waar rekening mee houden tijdens een vakantie in Dubai?

Een vakantie in Dubai is erg leuk en je zal je er nooit beleven. Houdt er wel rekening mee dat dit een erg prijzige vakantie kan worden. Van de vele exclusieve winkels tot bijvoorbeeld de Gold Souk, overal zijn plekken waar je geld uit kan geven. Wij raden je daarom aan om of erg goed te sparen voor deze vakantie of van tevoren goed een budget te bepalen.

Nog iets om rekening mee te houden is de andere regels in Dubai. Zo zijn er bijvoorbeeld regels verbonden aan hoe je je kleed. Niet overal worden deze regels even streng nageleefd. Toch kunnen we je wel aanraden om je aan deze regels te houden en je hier goed in te verdiepen. Als je homoseksueel bent kan je beter niet op bezoek gaan in Dubai of dit in ieder geval niet uiten, de straffen hierop zijn erg hoog. Nog een belangrijke regel is dat je absoluut geen drugs mag gebruiken of bezitten. Ook hier staan ernstige straffen op. Zolang je je in Dubai goed aan de regels houdt is het een geweldig land. Wij hopen ons deze vakantie ooit nogmaals te kunnen veroorloven.

Write A Comment