Waarom backpacken in Zuid-Amerika?

Bij het backpacken ben je erg vrij en kan je zelf kiezen waar je heen gaat. Dit is voor veel mensen erg aantrekkelijk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tijdje te ontsnappen aan het normale leven. Backpacken is erg avontuurlijk en ontzettend leuk om eens te doen. Het is een geweldige manier om tot je rust te komen en ondertussen veel levenservaringen op te doen. Zuid-Amerika is een geweldig continent met een mooie natuur en veel verschillende culturen. Zuid-Amerika heeft een enorm oppervlakte. De verschillen tussen landen kunnen dan ook enorm zijn. Zo heb je in het zuiden bijvoorbeeld grote gletsjers, terwijl je in andere gebieden weer tropisch regenwoud vindt. Bij het backpacken in Zuid-Amerika is het dus belangrijk dat je van tevoren kiest in welke landen jij wilt gaan backpacken. Dit zal grotendeels meebepalen bij wat voor ervaring het backpacken wordt.

Bolivia

Bolivia is een land voor de avontuurlijke backpackers onder ons. Het is een hartstikke mooi land, maar niet altijd even veilig. In Bolivia is er veel criminaliteit en het is dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt. De natuur in Bolivia is wel ontzettend mooi en het backpacken door dit land is een groot avontuur. Bolivia is een van de goedkopere bestemmingen om te gaan backpacken in Zuid-Amerika. Dit land is een aanrader voor als je vooral op zoek bent naar avontuur, houdt je niet zoveel van chaos, dan kan je misschien beter een ander land kiezen.

Paaseiland

Paaseiland is een leuke bestemming. Het eiland staat vooral bekend om de unieke beelden die er te zien zijn. Op dit eiland vindt je nog veel van wat de stammen die hier woonden hebben achtergelaten. Dit maakt het eiland erg uniek en erg de moeite waard om te bezoeken. Paaseiland is om deze reden ook een UNESCO erfgoed. Op Paaseiland is er bijna geen criminaliteit in tegenstelling tot veel andere bestemmingen in Zuid-Amerika. Op dit eiland is geen openbaar vervoer, maar liften is hier heel gewoon. Ook kan je gebruik maken van de taxi.

Colombia

Colombia is een vrij goedkope maar populaire bestemming in Zuid-Amerika. Veel toeristen komen hier om te feesten. Het land is hiervoor ook erg geschikt. Let er wel goed op dat je niet teveel geld uitgeeft. Tijdens deze feesten kunnen de kosten toch nog vrij hoog oplopen. Ook de natuur in Colombia is erg mooi. Helaas heeft het land veel last van criminaliteit. Probeer dus niet te veel op te vallen. Neem in Colombia ook nooit zomaar iets aan van een vreemde.

Reizen door Zuid-Amerika

Er zijn nog veel meer landen in Zuid-Amerika die erg leuk zijn om te bezoeken. Zo is ook Argentinië een erg mooi land. Zuid-Amerika is over het algemeen vrij goedkoop. Een nadeel van Zuid-Amerika is dat er op veel plekken sprake is van veel criminaliteit. Ondanks dit nadeel kan het backpacken in Zuid-Amerika ontzettend mooi en leuk zijn. Een van de betere websites om je tickets te bestellen is https://www.wtc.nl.

Write A Comment