Wat maakt backpacken in Azië zo aantrekkelijk?

Backpacken is een manier van reizen waarbij er meestal niet al te veel geld wordt uitgegeven en waarbij niet de hele reis gepland zal zijn. Als backpacker ben je uit op avontuur en zal je graag willen leren over de culturen van verschillende landen. Azië is hiervoor erg geschikt door de grote cultuurverschillen binnen dit werelddeel. Azië is ontzettend groot en elk land heeft zijn eigen cultuur. Tijdens het backpacken in Azië is er dan ook ontzettend veel te zien. Omdat bij het backpacken vrijheid centraal staat zullen we niet teveel ingaan op verschillende routes. Wel zullen we je vertellen over een aantal Aziatische landen en wat hier precies te zien valt.

Vietnam en Thailand

Vietnam is een land met een prachtige natuur. Bij het backpacken in Azië is Vietnam dan ook een erg populaire bestemming. Ook heeft Vietnam een erg mooie cultuur en zijn de lokale gerechten erg goed te eten. Voordat je Vietnam binnen mag dien je wel eerst een visum te regelen. Thailand is een land dat vrijwel elke backpacker wel op zijn of haar bucketlist heeft staan. Dit land heeft een unieke cultuur en veel bezienswaardigheden. Zo zijn er in Thailand bijvoorbeeld ontzettend veel tempels die het bezoeken waard zijn. Ook vindt je in Thailand boeddhistische kloosters die niet alleen erg mooi zijn, maar waar je ook veel van de cultuur leert. Daarnaast is ook het uitgaan in Thailand leuk om eens te ervaren. In de hoofdstad Bangkok zijn er ontzettend veel plekken om eens uit te gaan.

Wat Arun Tempel in Bangkok

Indonesië

Ook Indonesië is bij het backpacken in Azië een geliefd land. Wat dit land zo uniek maakt is de veelzijdigheid. Elk Indonesisch eiland heeft een eigen cultuur. Zo worden er in Indonesië veel verschillende talen gesproken en zijn er ook meerdere populaire godsdiensten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het backpacken door dit land kennis maakt met ontzettend veel verschillende culturen. Ook is er in Indonesië veel te zien. Het natuurlijke landschap van Indonesië is erg bijzonder. Er zijn bijvoorbeeld erg veel vulkanen aanwezig. Maar naast de natuur zijn er ook veel door de mens gemaakte bezienswaardigheden. Mooie plekken zijn bijvoorbeeld Borobudur en Pura Tanah Lot. Dit zijn allebei erg bijzondere tempels.

Pura Tanah Lot 

 

Japan

Waar de meeste landen in Azië nog niet overal even modern zijn is dit in Japan totaal anders. Japan is een erg modern land en dit maakt het backpacken hier ook net even anders. We kunnen je erg aan raden om ook drukkere steden als Tokyo te bezoeken. In deze stad valt ontzettend veel te beleven. De stad is erg modern en toch heel anders als onze eigen westerse steden. Waar je wel rekening mee moet houden bij het backpacken in Japan is dat dit land een stuk duurder is als veel andere Aziatische landen.

Tokyo

Waar moet je aan denken bij het backpacken in Azië?

Bij het backpacken in Azië zal je veel verschillende culturen tegenkomen. Elke cultuur heeft natuurlijk andere gewoontes. Om te voorkomen dat je mensen niet per ongeluk beledigt kunnen we je erg aanraden om je van tevoren een beetje te verdiepen in de verschillende culturen van een land. Denk ook erg goed na over wat je precies allemaal mee wilt nemen. Verder ben je erg vrij in je doen en laten tijdens het backpacken. Wil jij nog meer tips over het backpacken in Azië? Wij kunnen je dan erg aanraden om www.backpackeninazie.nl te bezoeken.

 

 

 

 

 

Write A Comment