Waarom kiezen voor een vaarvakantie?

Vaarvakanties zijn erg ontspannend. De zee is erg rustgevend voor de meeste mensen. Niet voor niets spenderen de meeste mensen hun vakantietijd het liefst in gebieden aan de kust. Een vaarvakantie is geschikt voor bijna iedereen. Van gezinnen tot koppeltjes, voor iedereen is er wel een geschikte vaarvakantie te vinden. Als een vaarvakantie je iets voor jou lijkt is het erg verstandig om dit artikel af te lezen. Zo weet je precies hoe jij jouw vaarvakantie het beste kunt inplannen.

Wetten tijdens het varen

Het is belangrijk dat je bij het plannen van een vaarvakantie goed denkt aan de wetten van het land van bestemming. Denk bijvoorbeeld aan een vaarbewijs. In de meeste landen is een vaarbewijs verplicht. Maak je echter geen zorgen, het huren van een boot met schipper is net zo eenvoudig. Landen waar de regelgeving iets minder streng is zijn bijvoorbeeld Italië en Griekenland. Verdiep je ook hier echter goed in de regels, zo kom je nooit voor onaangename verassingen te staan. Ook kan je denken aan regelgeving over het nuttigen van alcohol tijdens het varen. In de meeste landen is dit niet toegestaan en worden er erg hoge boetes gehanteerd.

Wat voor vaarvakanties zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende vaarvakanties. Zo heb je zeilboten, maar ook motorboten om lekker mee te varen. Daarnaast zijn er in elke categorie weer ontzettend veel verschillende boten. Je kan meevaren op een grote boot of zelf varen in een klein bootje. Wat voor boot je vaart heeft veel invloed op de regelgeving. Bedenk ook goed wat je precies voor activiteiten wilt doen tijdens de vaarvakantie. Zo kan een hengelsportliefhebber bijvoorbeeld besluiten een vaarvakantie te boeken waarbij ook gevist kan worden. Tijdens een vaarvakantie kan je zwemmen en op veel reisbestemmingen zijn er verschillende wateractiviteiten. Op toeristische plekken is er vaak genoeg te feesten, terwijl je op andere plekken weer heerlijk kunt genieten van de natuur.

Vaarvakantie in Italië

Italië is een erg populaire vakantiebestemming en ook erg geschikt voor de vaarvakantie. Zo zijn er op veel plekken in Italië verschillende boten te huur. Het is bijna altijd mogelijk om hier een schipper bij te krijgen. De wetgeving in Italië is niet heel erg streng over het varen van kleine bootjes. Dit kan op het moment van schrijven nog gewoon zonder vaarbewijs. Toch raden we je erg aan om vooraf toch nog even je eigen onderzoek te doen naar de regelgeving. Mooie plekken in Italië zijn bijvoorbeeld Sicilië, Sardinië of het Gardameer.

Vaarvakanties in Kroatië

Ook Kroatië is een land dat steeds geliefder wordt onder Nederlandse vakantiegangers. Dit land heeft ontzettend mooie stranden met helder blauw water. Het is dan ook een geschikte bestemming voor een vaarvakantie. Kroatië heeft een enorme kustlijn met ontzettend veel verschillende eilanden. Er valt dus erg veel te zien en er is altijd wel ergens een boot te huur. Je hebt in Kroatië wel een vaarbewijs nodig. Heb je deze niet? Huur dan een boot inclusief schipper. Natuurlijk zijn er naast Kroatië en Italië nog veel meer mooie landen om een vaarvakantie te houden. In vrijwel elk land met lekker weer en mooie stranden kan je wel een leuke vaarvakantie beleven.

Write A Comment