Wat maakt een camper zo aantrekkelijk?

Elk jaar weer besluiten een flink aantal mensen om een camper aan te schaffen voor de vakantie. Maar wat maakt de camper nou zo aantrekkelijk? Een camper geeft je erg veel vrijheid zonder dat je je oncomfortabel hoeft te voelen. Het huren van een huisje is vaak een stuk duurder. Met de camper kan je ook gemakkelijk een rondreis maken en onderweg op zoek gaan naar staplaatsen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om in een tentje te slapen, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen hebben liever een camper. Een camper kan verwarmd of gekoeld worden en je hebt er geen last van ongedierte. Nog een groot voordeel is dat je je eigen spullen makkelijk mee kan nemen.

Het kiezen van een camper

Er is een enorme vraag naar campers en natuurlijk spelen veel fabrikanten hierop in. Er zijn ontzettend veel verschillende campers waaruit je kunt kiezen. Het kan dan ook gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel zullen we je daarom vertellen over verschillende typen campers. Er zijn vier verschillende soorten campers. Het is handig als je deze soorten en de verschillen goed kent zodat je weet waar je moet zoeken.

De compact en de alkoof camper

De compact lijkt erg veel op een bestelbusje. Hij is dan ook in het dagelijkse leven goed te gebruiken. Zo een camper is vooral geschikt als je met zijn tweeën op reis gaat. De compact is gemakkelijk te besturen en is meestal ook vrij snel. Een nadeel is dat er meestal geen toilet of douche ingebouwd zijn.

De alkoof camper is een camper met een lang uitsteeksel boven de cabine. Dit lange uitsteeksel heet een alkoof en dit is dus de reden waarom deze campers zo genoemd zijn. Deze alkoof zorgt ervoor dat het zonlicht niet in je cabine zal schijnen. Ideaal dus als je door een erg warm gebied reist. Iets minder aan deze camper is dat hij iets minder fijn rijdt door de vrij lompe bouw. Wel is er ontzettend veel ruimte in deze camper. Deze camper is vooral geschikt voor mensen die doorgaans erg lang kamperen.

De integraal en de halfintegraal

Bij de integraal campers loopt de cabine perfect over naar de rest van de camper. Om deze reden heet de camper een integraal. De integraal is erg geliefd en daardoor meestal ook een stuk prijziger als andere typen campers. Deze campers zijn in veel verschillende maten te krijgen en kunnen tot wel 12 meter lang zijn. Deze campers zijn niet alleen erg groot, maar ook comfortabel. De integraal is dus voor iedereen wel geschikt. Toch is er veel verschil onder integraal campers onderling waar je goed op moet letten.

De halfintegraal is een alkoof camper, maar dan met een soepelere overgang van cabine naar alkoof. Dit maakt deze camper naar onze mening in ieder geval al een stuk mooier om te zien. De halfintegraal is maximaal 8 meter lang. De stahoogte is iets lager als dat wij graag zien. Ook is er minder ruimte als in de alkoof camper.

Onze favoriet

Onze eigen favoriet is duidelijk de integraal camper. Mocht het budget er zijn kunnen we deze campers erg aanraden. Maar natuurlijk zijn vooral je eigen voorkeuren erg belangrijk bij het kiezen van de juiste camper. Wij hopen dat dit artikel het kiezen een stukje makkelijker heeft gemaakt.

Write A Comment