Wat is er zo leuk aan zeilen?

Een vakantie met zeilboot is erg leuk. De meeste mensen houden ervan om hun vakanties op en rond het water te spenderen. Een zeilboot is ideaal voor als je graag rondom het water bent. Met een zeilboot heb je eventjes geen last van de drukte op het strand. In alle rust kan je lekker genieten van het weer en het water.  Op veel plekken is een vaarvakantie met zeilboot goed mogelijk. Aan vrijwel elke plaats aan de kust met veel toeristen kan je een zeilboot huren. In veel landen heb je een vaarbewijs nodig om zelf te mogen zeilen. In landen als Italië, Turkije en Griekenland is dit echter nog niet het geval. In dit blog zullen we je uitleggen op welke plekken je het beste kunt zijn voor vaarvakanties met zeilboot.

Vaarvakanties met zeilboot in Kroatië

Kroatië is een erg mooi land en erg geschikt voor een vaarvakantie met de zeilboot. Dit land heeft geweldige stranden en wordt steeds populairder als vakantiebestemming. De Middellandse Zee is erg leuk om op te zeilen. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het varen in Kroatië. Voor zeilboten langer dan drie meter heb je namelijk een vaarbewijs nodig. Ook is het in Kroatië verboden om alcohol te nuttigen tijdens het varen. Gelukkig is het varen in Kroatië ook zonder alcohol al erg leuk.

Zeilvakantie in Italië

Ook Italië is een erg populaire vakantiebestemming. Dit is natuurlijk niet voor niets. In Italië is het weer geweldig en ook het strand en de zee is zeker niet verkeerd. Met helderblauw water en mooie witte stranden is dit een land waar bijna iedereen wel graag op vakantie gaat. Italië is ook erg geschikt om te zeilen. Zoals we eerder al zeiden is een vaarbewijs hier niet nodig. Dit is natuurlijk erg fijn als je deze nog niet hebt. Er zijn veel plekken waar je een zeilboot kunt huren in Italië. Rondom Sardinië en Sicilië vindt je bijvoorbeeld ideale locaties om te zeilen, maar ook Salerno of Tropea zijn  geweldige steden om te zeilen.

Andere landen voor leuke vaarvakanties met zeilboot

Andere landen waar u heen kunt voor een leuke zeilvakantie zijn bijvoorbeeld Griekenland en Turkije, maar ook buiten Europa kunt u heerlijk zeilen. Zo is een vaarvakantie op de Caribbean ook hartstikke mooi. Eilanden waar je ideaal kunt zeilen zijn bijvoorbeeld Martinique of St. Lucia. Of je beter naar de Caribbean kunt gaan of naar de Middellandse Zee zal vooral liggen aan je eigen persoonlijke voorkeur. Hoe dan ook zal een vaarvakantie met de zeilboot erg plezierig zijn. Ben jij nog op zoek naar een leuk idee voor tijdens je vakantie? Wij raden je dan zeker aan om eens na te denken over verschillende mogelijke vaarvakanties met zeilboot.

Write A Comment