Nummer 1: De Iguaçu watervallen

De Iguaçu watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Het gaat hier niet om een waterval, maar om honderden kleinere watervallen. De watervallen liggen verspreidt over een lengte van 2700 meter. De watervallen zijn omringt door een ontzettend mooi regenwoud dat ook zeker het bezoeken waard is.

Nummer 2: Victoria Falls

Victoria Falls is een ontzettend grote waterval op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het water valt een afstand van 100 meter en de waterval is wel 1700 meter breed. Er stort elke minuut een enorme hoeveelheid water naar beneden. Victoria Falls is dan ook erg indrukwekkend om te zien.

Nummer 3: De Ángelwaterval

De Ángelwaterval ligt in Venezuela en is vernoemd naar de piloot die de waterval ontdekte. De Ángelwaterval is wel 979 meter hoog. Met deze hoogte is het de hoogste waterval ter wereld. Om dit unieke beeld zelf te kunnen zien moet je wel een stukje door de natuur reizen.

Nummer 4: De Plitvicmeren watervallen

Plitvicmeren is een Nationaal park in Kroatië. De watervallen zijn hier niet erg hoog, maar toch ontzettend mooi. Het helderblauwe water en de groene omgeving zorgen voor een sprookjesachtig uitzicht.

Nummer 5: Niagara waterval

De Niagara waterval is een erg bekende waterval. Toch is de waterval slechts 60 meter hoog, een stuk kleiner dus als de andere watervallen in de lijst. Wat deze waterval zo bijzonder maakt is hoe breed de waterval is.

Nummer 6: Blauwe Nijl Waterval

Deze waterval bevindt zich in Ethiopië. De waterval ligt in de buurt van een klein dorpje, genaamd Tis Abai. Ondanks de indrukwekkende waterval is hier weinig toerisme te vinden. Dit kan natuurlijk wel zo zijn voordelen hebben.

Nummer 7: Kuang Si waterval

De Kuang Si waterval ligt in Laos en heeft ontzettend mooi blauw water. Het water rondom de waterval is erg geschikt om in te zwemmen. Ook de omgeving van de Kuang Si waterval is erg mooi om te zien.

Nummer 8: Manawaiopuna Falls

Deze waterval ligt op Hawaï. De waterval kan je misschien herkennen uit de film Jurassic Park, waarin deze ook te zien was. De waterval is enkel toegankelijk per helikopter.

Nummer 9: Gulfoss

De Gulfoss ligt in IJsland en is zeker het benoemen waard. In de zomer is de waterval omringd door een mooi groen landschap, maar ook in de winter is de waterval ontzettend mooi om te zien.

Nummer 10: Thor’s Well

Thor’s Well bevindt zich naast de kust van Oregon. Wat deze waterval zo speciaal maakt, is dat het water regelrecht in een groot gat naar beneden valt. Deze waterval is erg uniek en bijna niet te vergelijken met de andere watervallen op deze lijst.

Write A Comment