Een verborgen parel in Slovenië

De Vipava Valley is een plaats in Slovenië. Ze maken er lekkere wijn, de beste kazen en worst, maar je kan hier ook mountainbiken of hiken. Het stadscentrum is het waard om even te bezoeken. De straatjes zijn erg kronkelig, maar zeker mooi om te aanschouwen. Vipava ligt dichtbij de Italiaanse grens en lijkt daardoor ook erg op Italië.

Bij het toeristenbureau worden er wijnproeverijen georganiseerd waar je niet alleen wijn proeft, maar ook meer leert over de wijnen en wijnsoorten in Vipava. Daarnaast zijn er ook verschillende wijnevenementen.

In het centrum van Vipava vind je veel restaurantjes. Winkels zijn er niet echt, maar wel veel natuur, kronkelige straten en bruggetjes. Het Lanthierijev Grad gebouw valt direct op door de statige uiterlijk en versieringen. Dit gebouw is een echte aanrader om te bezoeken. Het was vroeger een lang landhuis, maar wordt nu gebruikt al Universiteit.

Naast het lekkere eten en drinken in Vipava is het ook een mooie locatie om te gaan mountainbiken. Je fietst gemakkelijk door de wijngaarden. Hiken is daar ook gemakkelijk te doen. Vanaf Camping Tura kun je je hike goed starten. Vanaf hier zijn er verschillende wegen waar je naartoe kan hiken. Er worden bij Camping Tura verschillende runs georganiseerd die door de Vipava Valley heen gaan.

 

 

Write A Comment