Ik ben een aantal jaren geleden naar Spanje geweest met de reden om de taal te leren. Ik heb daar 2 jaar lang echt heel erg genoten en vandaar deze blog. Hier laat ik jullie mijn favoriete plekken in Spanje weten!

Mijn ervaring

Als eerste heb ik erg genoten in Parc de la Ciutadella. Dat is het stadspark van Barcelona. Het doet me erg denken aan Central Park. De hoge stadsgebouwen kun je goed zien vanuit het lang uitgestrekte park. Er zit daar ook een dierentuin. Vanaf metrohalte Arc de Triomf loop je aan de kant de Arc de Triomf het park binnen via een lange asfalten laan. Er zijn daar erg veel skaters en straatartiesten met grote zeepbellen.

Daarna ben ik naar de Gotische wijk van Barcelona gegaan. Daar kun je niet alleen leuk shoppen en lekker eten, maar je kunt je ook vergapen aan alle kunstwerken en de prachtige gotische bouwstijl. Vaak zie je nog delen van de middeleeuwen erin terug.

De Parcdellaberint is een rustig plekje waar bijna geen toerisme te vinden is. Je betaalt entree en loopt een soort villatuin met een labyrint binnen. Daarnaast zijn er mooie vijvers en vissen, prachtige bloemen en schattige eendjes.

Ik was al vaker in Spanje geweest in mijn jongere jaren. Vaak ging ik dan naar Montjuïc. Daar vind je het Olympisch stadion van 1992, het kasteel van Montjuïc, verschillende kunstmusea en een magische fontein.

De Tibidabo is de heuvel die aan de rug van de stad prijkt. ’s Avonds wordt er licht op de kerk gezet.

Vakantie Villas op Ibiza

Write A Comment