Frankrijk is hèt land om te roadtrippen. Gezellig met vrienden, familie of gewoon met je partner. Het land is zo groot en mooi, dat van dorpje naar dorpje reizen de leukste manier is om mooie plekken te ontdekken. Ik heb hier de 7 mooiste dorpen op een rij gezet.

Castelnou – Pyrénées-Orientales

Dit dorp doet mij denken aan de middeleeuwen. Castelnou ligt in het zuiden van Frankrijk niet ver van Perpignan vandaan. Er is een mooie monumentale poort in het dorp en als je daar door heen bent gegaan wandel je direct door de schilderachtige straatjes en zie je meteen de oude stadsmuren en het kasteel.

Montpazier – Dordogne

Nog zo’n mooi, historisch dorp is de Montpazier in Dordogne. Het is heel authentiek en eenminidorp waar niet zo veel te doen is, maar dat is juist de bedoeling. De rit naar dit dorp is alleen al de moeite waard, namelijk door de Franse wijngaardern van Bergerac.

Saint Cirq-Lapopie – Lot

Dit dorp heeft een hele leuke naam. De leukste van allemaal! Het duikt op in allerlei lijstjes zoals ook de Plus Beaux Villages de France en wint allerlei prijzen. Dat is niet voor niets, omdat het dorp erg mooi is om te zien. De locatie is erg prachtig en gelegen aan de rivier de Lot. Het is een heerlijk dorp om doorheen te wandelen.

Rochefort-en-Terre – Bretange

In 2016 werd Rochefort-en-Terre verkozen door de Fransen tot hun favoriete dorp. Dit dorp is erg kleurrijk voornamelijk door de vele bloemen. Dit is gevestigd in Bretagne. Ook hier ga je terug in de tijd door het mooie historische centrum met prachtige huizen, een chateau en een kerk.

Tourettes Sur Loup – Alpes-Maritimes

In de regio Côte d’Azur ligt het dorpje Tourettes Sur loup. Deze kijkt uit over de Middellandse zee. Het is er wel klein, er wonen slechts een paar duizend mensen. De ligging van dit dorp maakt het uniek. Dit dorp wordt ook wel de stad van de viooltjes genoemd. Tourettes Sur Loup ligt in de bergen tussen Nice en Cannes in en is erg mooi om te zien.

Rocamadour – Lot

In het dorp Rocamadour vind je voornamelijk geschiedenis, kunst en religie. De ligging is erg uniek, omdat het tegen een rots is aangebouwd. De naam Rocamadour komt van een soort kaas en die mag je echt niet missen!

Mont Saint-Michel – Normandië

Last but not least; Mont Sain-Michel. Deze dorp ligt op een rotsachtig eiland met veel aantrekking tot toerisme. Het is er mooi ingericht, maar de fenomenale ligging maakt pas echt een indruk. Vroeger kwam je er alleen bij laag water, maar nu is er een brug gebouwd die je naar het eiland brengt.

Write A Comment